Velvære og selvfølelse.

Velvære og selvfølelse

Velvære og selvfølelse henger så godt sammen. Det å kjenne seg bra nok er noe svært mange mennesker søker. Vi har alle et behov for å føle oss betydningfulle og verdifulle samt et grunnleggende behov for å utvikle oss og lære hele livet igjennom.

Kampen med den indre stemmen.

Jo mer jeg forstår og opplever av livet, ser jeg hvor strevsomt  det kan virke med utfordringer av forskjellig slag. Jeg ser så klart at vår indre stemme/tanke får oss til å hindre oss selv i vår vekst og utvikling til å nå drømmer og mål vi setter oss.
Det er faktisk ikke vår fortid – våre venner- partner, stress, liten tid eller noe annet som egentlig hindrer oss, du vet disse undskyldningene eller beskyldninger som vi så lett kan bruke. Det er egenlig lett og sette skylden over på andre eller noe annet. Problemet med det er at i det øyeblikket du velger gjøre det har du tapt muligheten til å nå en drøm, et mål eller en forandring du ønsker.

Ved å bevisstgjøre hva som trekker deg ned og hva som skaper gode opplevelser vil du lettere ta ansvar og styrke deg selv og din selvfølelse samt skape mer velvære for deg selv.

Bevisstgjøring og aksept.

Jeg benytter ofte både EFT og hypnoterapi for å skape en forandring, en god samtale er også med i mine oppskrifter samt  mindfulness, tilstedeværelse i nuet og kroppsfokus i  mestrings teknikker.

All forandring starter med bevisstgjøring og aksept. Mestring og forandring av atferd er sentralt. Et viktig element er at tanker og følelser er atferd og noe vi gjør automatisk.

Aksept og det å bestemme seg og forplikte seg er en start som gir  muligheten til å ta tak og prøve å endre indre atferd (følelser og tanker) samt ytre atferd for noe nytt.

Selv om man ikke får til det man ønsker for livet sitt i dag betyr ikke det at man aldri får til det.

Det er en vei å gå og komme dit at man ser på tanker og følelser som noe man gjør. . Det å skaffe seg sin egen bevisstgjøring av at følelser og tanker er noe man kan påvirke, som kanskje tar litt tid,  jeg ikke snakker om å lære seg å tenke positivt. Jeg snakker om en måte å være i verden som handler om å prøve å lage seg et så godt liv som mulig.

Det å tro på at det er mulig å lære seg å bestemme litt mer over sitt indre liv og tanker, slik at man kan stoppe  bekymringer  Det er ikke en kvikkfix, men det går an. Jeg har sett det flere ganger. Jeg synes vi skal utfordre det som gjør vondt i oss selv. Hvis kampen blir for hard i dag kan vi lene oss mot aksept: Sånn er det nå, jeg skulle ønske det ikke var sånn. Men sånn er det nå.

Men bare vent, en dag skal jeg lage det litt bedre. Millimeter for millimeter skal jeg påvirke mitt strev.

Serotonin

Serotonin gjør at selvtilliten, engasjementet og entusiasmen din øker.Det er hormonet som flyter i store mengder når du føler deg betydningsfull og viktig. Det medfører stolthet og status. Når serotonin nivået i kroppen er lav vil vi kunne oppleve å føle oss ensomme, triste og lei oss, som igjen skaper et ubehag av stress i kroppen.

Hjernen vår som er så fantastisk til tider, har problemer med å skjelne mellom det som er virkelig og det vi forestiller oss. Derfor er hypnoterapi og EFT effektive metoder å benytte for å skape den forandringen til det bedre ved å hente frem og visualisere over tidligere prestasjoner eller drømme om fremtidige prestasjoner vil faktisk øke mengden av serotonin i kroppen. Vil du ha et serotonin-boost i løpet av en stressende dag, så tenk på tidligere gode opplevelser og seire, eller drøm deg inn i det du kan og det som gleder deg. Da får du et tilskudd av gode hormoner som får frem velvære.

Her er også  det å være takknemlig så viktig! Det er ikke bare en klisje, det har faktisk biologiske årsaker. Jeg anbefaler ofte mine klienter til å skrive ned fem ting som de er takknemlig for hver dag og best resultat får de ved å tenke på dette hver morgen og kveld. Det gir den godfølelsen som mange søker. Det er faktisk ren og god biologi!

Hos oss har mange fått god hjelp til å bevisstgjøre og snu en negativ hverdag. Ved hjelp av gode samtaler, EFT, hypnoterapi og bevisstgjørende øvelser som mange ganger gir store aha opplevelser er det gøy å se andre menneskers prosesser som skaper gode endringer med mer velvære.

Ønsker du å gjøre noe bra for deg selv, kan du finne gode lydfiler i vår butikk.

Jeg kan anbefale:

  • Bra nok.
  • Smil øvelsen

 

Bevisstgjøring er viktig for all forandring.

There are no products

Facebook

X