Et Liv i Vekst med keramikk-gøy!

juni, 2020

09jun11:0017:00Et Liv i Vekst med keramikk-gøy!Vær tilstede i deg selv og din kreative prosess!

LES MER

Kurs beskrivelse

Keramikk-gøy inviterer til kurs, over fire tirsdager med keramikk i fri utfoldelse, hvor du kan lage: smykker, knapper, boller, fat, figurer eller det som passer for deg, her er det bare fantasien som setter grenser.

Et Liv i Vekst!
Super-tilbud fra Keramikk-gøy!

For å skape mer trivsel, slippe litt av hverdagens stress og bekymringer.

Keramikk er mer enn bare gøy, vi blir ofte mer glad og optimistiske fordi det å arbeide med leiren gjør at vi kommer i en flow, en tilstand hvor vi lett glemmer tid og sted, fordi arbeidet sluker vår oppmerksomhet. Tanker om fortid eller fremtid blir satt på pause for en stund. Problemer og bekymringer forsvinner ikke, men den pausen en aktivitet gir vil ofte føre til mer energi og glede til å se nye løsninger.

Dette er et enkelt kurs hvor vi leker oss med leire og farger, vi benytter enkle teknikker som fri forming med hender, plate og pølse- teknikker, vi benytter ikke dreieskive.

Du får kjenne hele prosessen fra leireklump til ferdig produkt. Vi er en liten gruppe, som sammen opplever noe lærerikt og gøy.

Hvis du ikke vet det allerede, er er det å holde på med keramikk en av de beste tingene du kan gjøre for deg selv. Det er stimulerende å skape noe og være del av et sosialt felleskap.

Det er mange andre gode effekter som utvikling og styrking av personligheten din ved å være i øyeblikket og skape i det myke, behagelige materialet som leire er. Gjennom kreative aktiviteter kan du oppleve å bruke helt andre sider av deg selv, som ikke minst: påvirker også neuronene dine slik at du produserer mer av «lykkehormonet» serotonin.

Ved å skape med hendene, kjenne på leira, forme og skape, vil for mange være en form for meditasjon, noen sier det er som en god mindfullness økt. (Mindfulness handler om fokus på øyeblikket, og er en tilstand, som oppstår når vi er tilstede i øyeblikket, bevisst, ikke dømmende på det som skjer i øyeblikket.)

Å jobbe med noe kreativt gir stor overføringsverdi til resten av livet. Vi blir bla. flinkere til å løse problemer. Å jobbe med leire er en fin måte å komme inn i «nuet» på.

– Det påvirker vår mentale utvikling.
– Det påvirker helsen på en positiv måte, og skaper mindre stress.

– Denne kreative aktiviteten kan gjøre oss så fokusert at det minner om en meditasjon, hvor våre bekymringer forsvinner for en stund. Dette er noe som igjen senker stress nivået i oss og forbedrer livskvaliteten.
– Forskere har påvist at demente som bruker en kreativ aktivitet har forbedret sin livskvalitet.
– Det har også vist at mennesker som benytter hender i en kreativ prosess viser større empati, samt at kritikk toleleres på en bedre måte.
– Det å beundre noe en selv har laget og er fornøyd med utløser dopamin i kroppen., og
kurset sørger for høyere hjerneaktivitet, ved at høyre og venstre hjerne halvdeler samarbeider og blir mer kreative og produktive.

– Å bruke hender i en kreativ utfoldelse har langt mer betydning enn at det er en fin hobby.

 

Vi holder til i Alunsjøveien på Ammerud i Oslo.
Høres dette ut som noe du har lyst til, så ta kontakt med Lisbeth. Her er det først til mølla prinsippet.

Kursene som holdes er en del av Et Liv i Vekst, for å øke mestring og livsglede. Du finner mer informasjon dersom du går inn på @etlivivekstogglede, og leser under om,  på FB.
Dette er kurser som passer for alle som ønsker å forme leira, og alle kan. Vi bruker ikke dreieskive.
Så lekende med en lett hånd slippes fantasien løs til morsomme keramikkfigurer, boller og fat med og uten fabeldyr til glede for store og små.

Hva kan forventes?

Fire tirsdager med ro, harmoni, mestring og glede. Mange opplever den befriende avslappende følelsen av å bare være i øyeblikket og skape.
Vi benytter enkle teknikker (passer for alle) som pølseteknikk, kjevle/plateteknikk eller klemme og forme som du vil.
Bruk fantasien og fine ting vil formes i leiren.
Du har 4-5  tirsdager fra 9.juni hvor du former leiren, så får produktene tørke godt før de brennes 1. gang.
for så å gi de brente produktene dine glasur.
Hvor produktene igjen brennes på ca. 1020 grader.

Enkel og lettlaget keramikkskål i plateteknikk.

Vi starter opp tirsdag 9.juni fra kl. 11.00 til kl.17.00.

Super tilbudspris kr. 2.000.-pr. person ink. leire og glasur, kaffe te og vann, samt fri bruk av utstyr i lokalet (vi bruker IKKE dreiebenk)
 • Vi holder til i rolige omgivelser, nær skogen, det er ingen spisesteder i nærheten. Derfor bør du ta med deg din egen mat og drikke.
 • Dette er lærerikt og gøy!

  Det å holde på med leiren og forme den, med alle de muligheter som finnes, og bare la fantasien utfolde seg. Gir deg en mulighet i skaperprosessen å gå mer inn i seg selv, nesten som en meditasjon eller mindfullness, som vil gi mer ro pg harmoni.

Du kan bruke sider av deg selv som skaper utvikling i deg selv, og påvirker neuroner i sinnet som igjen produserer lykkehormoner.
Å jobbe med leiren er en fin mulighet til å være i øyeblikket og la andre tanker/bekymringer tre til side og bare være deg og skape.

Keramikkfugler i fri fantasi.

Max 5 deltakere.

Bindende påmelding med betaling til:
Lisbeth Mikalsen, telefon: 962 30 953

 • Hele denne pakkeløsningen koster 2.000.- for fire tirsdager. (Veil. pris er kr. 2.900.-)


Passer for deg som

 • Har lyst til å prøve deg frem med leire.

 • Vil skape produkter til glede og nytte.

 • Vil utforske kreativitet og skaperglede.

 • Ta en «time out» fra stress tanker, diagnoser, bekymringer, eller bare forme i glede.

 • Dette er noe som passer for alle.

 • Er nybegynner eller har litt erfaring fra før.

 • Ønsker å stresse ned med en kreativ aktivitet.


 

 

 

 

Tid

(Tirsdag) 11:00 - 17:00

Sted

Keramikk-gøy

Alunsjøveien 63e

Kjøp bilett

There are no products

Facebook

X