Tankefeltsteknikken EFT en metode innen energiterapier.

Emotional Freedom Techniques (EFT) er en energiterapi innen tankefeltsterapi. Den ble utviklet i 1995 av Gary Craig, så i den forstand er EFTs historie ganske kort. Gary Craig lærte tankefeltsterapi av grunnleggeren psykologen Roger Callahan som brukte 10 år på å utvikle TFT. Det fine med EFT, er at den er svært enkel å lære, gir gode resultater og passer godt til eget bruk. Altså hjelp til selvhjelp. Alle kan bruke den både barn og voksene.

Alle energiterapier kan spores tibake til akupressur og shiatsu. Dette er terapiformer som utviklet seg uavhengig av hverandre i Kina og Japan.
I ulike deler av verden finnes det mange lignende teknikker, som også er eldre enn ovennevnte teraper. Det finnes bevis på behandlinger som ligner på akupunktur, som ble praktisert for mer enn 5000 år siden.
Dagens enegiterapier er en blanding av vestens tenkemåte og de gamle teknikkene fra østen.

Hos oss vil du oppleve at EFT brukes som en form for coaching hvor teknikken er et værktøy som bringer oss mot et mål. Og som en teknikk du kan bruke hjemme.

 


 

EFT er basert på en relativt ny oppdagelse, som bryter med vanlige oppfatninger innen tradisjonell psykologi.

Det baserer seg på at årsaken til alle negative følelser skyldes forstyrrelser i kroppens energiflyt. Bemerkelsesverdig ofte lindrer EFT symptomer, ved hjelp av en utradisjonell (lett) banking med fingrene på en serie punkter på kroppen. Disse punktene korresponderer med akupunkturpunkter på energimeridianene. Der det finnes en ubalanse, finnes det en korresponderende blokkering av energiflyten gjennom meridiansystemet. EFT er en videre utvikling av tankefeltsterapi.

EFT er en teknikk som jobber direkte på kroppens enegisystem med å korrigere forstyrrelser som kommer av negative følelser. Det innebærer en lett tapping på noen av kroppens meridian punkter mens fokuset er rettet mot problemet.

EFT er en fantastisk selvhjelps teknikk, som er svært lett å lære.

EFT (Emotional Freedom Technique) produserer positive forandringer ved nær sagt alle problemrelaterte følelser, sammen med mange fysiske tilstander. EFT er raskt og effektivt, og enkelt nok til at alle kan lære seg dette.

EFT blir ofte beskrevet som sinnets akupunktur og foregår ved at en person og terapeuten blir enige om hvilket problem en ønsker å jobbe med. Vi måler intensiteten i det valgte problem, ved å måle kan du merke at ubehaget minsker/forsvinner i løpet av behandlingen ved at vi banker på sentrale meridianpunkter samtidig som vi sier affirmasjoner. EFT er en skånsom behandlingsform som tar utgangspunkt i at kroppen har en innebygd vilje til å helbrede seg selv. Ved hjelp av EFT, nøytraliseres blokkeringer slik at energiflyten kommer i balanse.

De fleste energiske ubalanser blir helt eller delvis fjernet i løpet av kort tids praktisering av denne prosessen. Noen tilfeller krever imidlertid en noe lenger behandling, som klienten selv blir lært opp til.

There are no products

Facebook

X